UKYKUYTYUITIUTIUTIUTIUYT

 • PROBA
 • PROBA
 • PROBA
 • Izložba Vukašina Milovića

  Izložba “Prohodi bez obala”, autora Vukašina Milovića otvorena je u Muzeju “Ras” u petak, 03. 09. 2021. godine. Postavku čini deset reljefa rađenih na čeličnoj podlozi kao i četiri manje geometrijski oblikovane skulpture. Na otvaranju izložbe je pored brojne publike i novopazarskih umetnika bio prisutan i autor izložbe Vukašin Milović. Govorili su direktor Muzeja Fuad […]

 • Međunarodni takmičari u posjeti Muzeju

  Međunarodni takmičari u posjeti Muzeju

  U okviru međunarodnog takmičenja vojnih policajaca “Čuvar reda” koja se kao jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara održava u našoj zemlji, ekipe učesnice iz Irana, Kazahstana, Kipra, Rusije i Srbije posetile su Grad Novi Pazar i tom prilikom posjetile i naš Muzej gdje im je predstavljena bogata i prepletena kulturna tradicija našeg grada.

 • Streličari šest balkanskih zemalja posjetili Muzej

  Streličari šest balkanskih zemalja posjetili Muzej

  U Novom Pazaru je u toku turnir tradicionalnog streličarstva “Strijela mira” u kom učestvuju streličari iz Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Srbije. Danas su posjetili naš muzej i upoznali se sa istorijom, tradicijom i kulturom našeg kraja. Muzej je za sve goste obezbjedio poklon knjige iz svoje izdavačke produkcije.

 • IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA OBILJEŽEN 15. JULI

  IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA OBILJEŽEN 15. JULI

  Danas je u Muzeju „Ras“ Novi Pazar, u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Turske u Novom Pazaru, pred velikim brojem gostiju, obilježen 15. juli – Dan demokratije i nacionalnog jedinstva Turske otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom „15. juli: odbrana demokratije“. Direktor Muzeja dr. Fuad Baćićanin se u svom obraćanju zahvalio svim prisutnima i izrazio riječi […]

 • Otvaranje izložbe u Muzeju

  Otvaranje izložbe u Muzeju

  Muzej “Ras” Novi Pazar sa Generalnim konzulatom Republike Turske u Novom Pazaru, povodom obilježavanja Dana demokratija i nacionalnog jedinstva Turske, organizuje izložbu “15. juli: Odbrana demokratije”.Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 12. jula 2021. godine u 11:00 sati u Muzeju “Ras” u Novom Pazaru.

EnglishSerbian